Quantcast
Channel: Litteraturhuset Fredrikstad
Viewing all 770 articles
Browse latest View live

Benny Borg: Cornelis, Elvis, Cash & Co…

$
0
0
benny-borg bilde

lørdag 13. februar 2016
Klokken : 20:00 - 21:30

Pris: 350
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Det er over 40 år siden Benny Borg gjorde seg ­gjeldende som artist i Norge. Dette markeres med en jubileumsforestilling der Benny Borg henter fram høydepunktene i en lang karriere. Han gir oss fortellingene og låtene til Cash, Elvis og Cornelis Vreeswijk og selvfølgelig noen av hans egne ”schlagere”. Humor og alvor går hånd i hånd når Benny Borg tar vareopptelling på disse suksessrike årene av sin karriere.

Etter over 40 år som artist i Norge, øser han gladelig ut et knippe låter som er blitt klassikere i norsk populærmusikks historie. I upretensiøs trubadurstil byr han opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd fra en Morgan Kane-revolver under huden på publikum. I løpet av den snaue halvannen time lange forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen og den allsidige kunstneren han er.  Benny Borgs evne til å være Elvis, Cash, hans praktfulle evne til å formidle Cornelis Vreeswijks musikk er av solid merke. Ved gjenhør av hans egne låter minnes man på Borgs genuine evne til å kombinere iørefallende melodier med tekster som i all sin enkle, følsomme og lett skarpe observasjon treffer rett i mellomgulvet.

Her får du rett og slett alle de store låtene til tre av noen av de største popkulturelle fenomenene verden har sett samt noen norske klassikere i en gripende og ujålete festforestilling.

Balladen om Morgan Kane


Musikk, mennesker og motivasjon

$
0
0
DSC_0773

onsdag 24. februar 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Robert Bjørnstad

Året er 1956. Artist og motivator Robert Bjørnstad starter sin musikkarriere i Rakkestad  med kvartetten Black Boys. Sammen med gitarist Terje Antonsen inviterer Bjørnstad deg med på en personlig reise om musikk, mennesker og motivasjon.

Etter Black Boys gikk veien fra Rakkestad med The Flamingos,  til Sarpsborg  med Thor Hilmersen og orkestret Fancy Four, og til  Fredrikstad med Kjell Mentzen orkester og Made in Norway. Bjørnstad gikk inn i de profesjonelle rekker som musiker  med Made in Norway  med fast engasjemet i Gunnar Eide konsertforum  med mange store, og spennende oppgaver i Norge og Sverige . Dette førte da til flere plateinnspillinger bla for EMI . I USA , Casino og gospel konsert i New Jersey.

Musikken fortsatte videre, og ble til soloprosjektet Musikk med hjerte med Bjørnstads egne ballader, og opptredener i flere radiosendinger. Han utgav plate med niesen Solveig Diana fra USA produsert av Johannes Groth og  Pat Cat studio Oslo, og Lydmuren studio i Sarpsborg med innspillinger fra 2010 til  i 2013 . Våren 2013  ble CDen lansert  i USA for norskamerikanere i Iowa i byen Dekora  radiostasjon. I 2014 ble samlecden På musikkens vinger lansert.  I 2015 ble det konsert, for anledningen med orkesteret Nye Fancy Four og innspilling av melodien Daglige refleksjoner. 

Musikk i alle former og varianter har avstressende, og en sunn innvirkning på mennesker. Min store glede av å leve med musikkens egenskaper å kunne glede andre er nok mye av årsaken til at jeg har taklet mange av livets utfordringer, men også en viktig del som har skapt merverdi og motivasjon i mitt liv, og i andre menneskes liv. Med mine menneskelige erfaringer og relasjoner er dette en viktig ballast i mine kurser og foredrag, for ikke å glemme de personlige og yrkesmessige erfaringer bla som løytnant, markedssjef, daglig leder, butikksjef, selvstendig næringsdrivende, og sertifisert kursleder innen motivasjon.

Robert Bjørnstad

 

DSC_0491Robert Bjørnstad er artist og motivator. Han har hatt flere oppdrag i radio og tv innen musikk og motivasjon. Bjørnstad sine erfaringer, opplevelser, optimisme, kombinert med evnen og viljen til å se det i selve livet, har skapt den personen han er i dag hvor musikk, mennesker og motivasjon står sentralt.

En av Østfolds mest allsidig musikere, Terje Antonsen, er med på gitar denne kvelden.

Pris k. 100 inkl singel cd » Daglige refleksjoner»

 

Eksotiske Sri Lanka

$
0
0
Fiskere

onsdag 9. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Temareiser Fredrikstad og Litteraturhuset Fredrikstad

Sri Lanka, det gamle, eksotiske Ceylon, har i lang tid vært hjemsøkt av uro og stridigheter. Nasjonen har kommet til fred med seg selv og den vakre øya er rik på kultur- og naturperler og fremmedartede opplevelser.

Vi skal høre om Ceylons historie, øyas spektakulære klippefestninger, vakre klostre og templer og eksotiske te-plantasjer. Øystein Koch Johansen forteller.

214_17062015_112411_srilankasmall Elephant ride

TRI-X: Liv, død og kjærlighet

$
0
0
tri-x-FORNAVN-BILDE

torsdag 10. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 200 (i døra)
Sal: Thygesen
Arrangør: TRI-X

TRI-X består av de tre erfarne solistene Desirée Ulvestad-Grandal, Renate Gjerløw Larsen og Marit Mossik – og billedkunstner/komponist/musiker Asgeir Midthjell.

De startet sitt samarbeid i fjor høst, og etter en vellykket ”prøvekonsert” i Gamlebyens Café Magenta etablerer de seg nå som en fast gruppe. Navnet TRI-X er inspirert av Kodaks kjente svart-hvitt film, og passer siden Midthjell også er kunstfotograf. I tillegg benyttes tre solister, og noe av gruppens varemerke er bruken av trestemte arrangementer.

Tonesatt poesi: ”poesikk”

Ingen i gruppen har skrevet sangtekstene, og ingen savner det, siden det finnes som mye poesi som kan benyttes. All musikk er komponert av Asgeir Midthjell. TRI-X kan verken kalles visegruppe, jazzgruppe eller popgruppe.

Selv om Midthjell inntil videre er ganske ukjent* som musiker her i Fredrikstad, har han et bredt og allsidig musikalsk fundament fra sine unge år, og han har mange strenger å spille på. Det viktige for Midthjell er å løfte frem teksten. Dermed bruker han de musikalske virkemidlene som passer til hver enkelt tekst. Musikken er i all hovedsak melodiøs, vakker og lett tilgjengelig, samtidig som den kan overraske, berøre og utfordre. Og den våkne lytter vil finne elementer fra både vise, jazz, blues, pop, folketone og klassisk i musikken hans.

Tekstene er laget av kjente og kjære forfattere, bl. a. Bertolt Brecht, Inger Hagerup, Hans Børli og Karin Boye.

I streben etter å finne en passende ”merkelapp” på dette musikkprosjekt, dukket begrepet ”poesikk” opp.  Det kunne passe. Musikk som passer til poesi, enkelt og greit.

Bilettsalg ved døra, entré kr. 200.-

Ønskes forhåndsbestilling, kontakt Asgeir: asgeir.midthjell@gmail.com

mobil: 900 60 412

Marit- Renate-Desiree-AsgeirDesirée Ulvestad-Grandahl:   vokal

Renate Gjerløw Larsen:  (litt trekkspill), vokal

Marit Mossik:    vokal

Asgeir Midthjell:   (litt vokal), komponist, piano/keyboard

 

* Derfor litt musikalsk bakgrunnsinformasjon: I barndommen lærte han klassisk pianospill. I ungdomstiden var jazz viktigst. Og i studietiden hadde han en egen jazzrock-gruppe som holdt flere konserter både på Club 7 og Høvikodden Kunstsenter. Før han la musikken «definitivt» på hylla for 25 år siden hadde han en kirkeorgelkonsert i Gressvik kirke med egne komposisjoner. Der var elementer både fra barokkmusikk og jazz. Sommeren 2014 begynte han på nytt å komponere.

tri-x_tavle

På gjensyn, lille venn: En hyllest til Leonard Cohen

$
0
0
leonard_cohen

fredag 11. mars 2016
Klokken : 20:00 - 22:00

Pris: 290
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Leonard Cohen treffer oss med tekster fylt av kjærlighet, anger, håp og melankoli. Cohens liv og karriere, sanger og bøker, får en grundig og personlig gjennomgang av Håvard Rem, poeten som i førti år har fulgt Cohen.  Denne kvelden samtaler Rem med musikkjournalist Tom Skjeklesæther før musikerne gjør sine personlige tolkninger av Cohens musikk.

Luke Elliott, Håvard Rem, Simen Rem og Freddy Holm gjør Cohen på engelsk og på norsk og forteller om sitt forhold til den kanadiskjødiske artisten.

Luke Elliot

Luke Elliot

Rem&Rem

Rem&Rem

 

DDR – staten som forsvant

$
0
0
DDR

mandag 14. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: Gratis
Sal: Thygesen
Arrangør: Høgskolen i Østfold

Da muren falt i november 1989, skrev en polsk journalist om liberaliseringen av de sosialististe statene i Øst-Europa: ‘Hvis sosialismen forsvinner i Polen, er vi fortsatt polakker med vår polske nasjonale identitet. Men hvis sosialismen skulle forsvinne i Øst-Tyskland, hvilken nasjonal identitet sitter da Øst-Tyskland igjen med? Absolutt ingen’.

I året som nettopp har gått er det 25 år siden det delte Tyskland ble samlet til en stat og den øst-tyske staten DDR gikk over i historien.

Skammens mur

DDR er blitt en slags historisk kuriositet, men var under hele den kalde krigen Sovjetunionens fremskutte frontstat og full av atomvåpen og militærbaser. Midt i DDR lå Berlin, en europeisk storby som var brutalt delt av «Skammens mur» og et sinnrikt system av spanske ryttere, minefelt og vakttårn for å hindre flukt til det vestallierte Vest-Berlin.

DDR var en stat som eksisterte i ca. 40 år (1949 – 1990), og i denne korte tidsperioden hadde landet hele tre grunnlover – i 1949, 1968 og 1974. Grunnlovene i DDR var ikke som vår 1814-grunnlov: De satte ikke rammene for lovgivningen som hos oss, men var mer et politisk-ideologisk dokument som man av og til støttet seg til, av og til ignorerte.

Var DDR en tysk stat og i så fall hva slags tysk stat?

I dette foredraget vil Sigmund Kvam fra Høgskolen i Østfold rette søkelyset på noen viktig spørsmål i forhold til DDRs nasjonale identitet: Var DDR en tysk stat og i så fall hva slags tysk stat? Var menneskene i Øst- og Vest-Tyskland alle tyskere eller var det bare språket de hadde felles? Eller var DDR en sosialistisk stat med tysk som offisielt språk?

DDR var også en totalitær stat. Den hadde 40 års veksttid og ble dermed en velsmurt og velutviklet sådan: Hva preget den totalitære stat i DDR og hvordan var sammenhengen mellom den offisielle nasjonale identitet og utviklingen av den totalitære stat?

Sist, men ikke minst vil Kvam belyse spørsmålet om hvorvidt utviklingen av denne totalitære staten med en statlig pålagt ideologisk identitet bidro til at DDR pent og stille forsvant som stat i løpet av noen få måneder høsten 1989. Og kan nasjonal identitet i det hele tatt bestemmes og fastlegges ved (grunn)lov?

Sigmund Kvam er professor ved Høgskolen i Østfold. Kvam har oversettelsesvitenskap og tysk språkvitenskap med hovedvekt på tekstlingvistikk og fagspråkslingvistikk som sitt forskningsfelt. Han leder forskergruppen Tekst-i-kontekst ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag og er tilknyttet masterprogrammet Fremmedspråk i skolen.

Om Jakop, ensomheten og en hel del andre saker.

$
0
0
Gaarder-Jostein-foto  Niklas Lello

tirsdag 15. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Livskunstneren Jakop liker å ha mennesker rundt seg men føler seg samtidig  ensom. Så møter Jakop Agnes. Med Dukkeføreren er Jostein Gaarder tilbake med en ny roman.

Jostein Gaarders forfatterskap er fullt av undring og nyskjerrighet. Han fikk sitt store gjennombruddet med boken Sofies verden. Både i denne og hans øvrige forfatterskap møter leseren stor fortellerglede der vante tanker og tankemønstre utfordres. Vi hører han snakke om sin rykende ferske roman hos oss.

Men aller først leser forfatter Monica Isakstuen.

NB!

Tilbud for deg som skal på dette arrangment!

Mellom 18.00 og 21.30 får du sliders og et glass vin i Fabel for 185 kroner.

Aldri mer Christoffer

$
0
0
chris2

onsdag 16. mars 2016
Klokken : 19:00 - 21:00

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Organisasjonen Redde små og Familievernkontoret Østfold

Mange barn får ikke den omsorgen de skal ha. Du finner dem i barnehagen, på skolen og i nabolaget. Bare på to måneder før jul ble 120 saker med familievold eller vold mot barn fra omsorgspersoner behandlet av norske domstoler.

Christoffer Gjerstad Kihle er et av barna som ikke fikk den omsorgen han skulle ha. Christoffer døde 8 år gammel, som følge av skadene han ble påført av sin stefar. Aldri mer Christoffer vil minne oss om at barnas trygghet er vår aller viktigste oppgave.

Tommy Tokyo, Maria Mohn, Amalie Hamborgstrøm og Monne Stang Møller spiller og synger. Ragnhild Gjerstad (Christoffers mormor), og familieterapeutene Øivind Aschjem, Erik Andreassen og Stein Knudsen deler sine erfaringer.  I tillegg vil utstillingen Hvis klær kunne fortelle vises utenfor salen.

aldrimer

 


Sang og sprell med Håvard

$
0
0
paulsen2

lørdag 19. mars 2016
Klokken : 13:00 - 13:45

Pris: 50
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Håvard Paulsen tar med seg gitar, artige historier og kanskje et lite eventyr når han byr på fjollete og hyggelig lørdagsunderholdning.

Håvard Paulsen er kjent fra NRK Super, barnetv og Barn ingen adgang

paulsen

 

Poesifest

$
0
0
Open Mic

lørdag 19. mars 2016
Klokken : 19:00 - 21:00

Pris: 150
Sal: Egalia/Joker
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Velkommen til årets Poesifest. Vi har samlet fine norske poeter som leser fra sine forfatterskap og møter kveldens vert Mari Nymoen Nilsen til samtale. Torgeir Schjerven, Freddy Fjellheim, Eivind Hofstad Evjemo, Sigurd Helseth og Maria Dorothea Schrattenholz møtes til lesing og samtale.

 

Er porno blitt stuerent?

$
0
0
life-love-lust1

onsdag 30. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Internett har gjort pornografi til allemannseie. Suksesser som Fifty Shades of Grey viser at grensene for hva som er stuerent å snakke om flyttes. Et søk på nettet gir tusenvis av treff – ikke bare på pornografi, men også på diskusjoner om bruk av porno.

Er porno blitt greit? Hva er det som har gjort at sex og erotikk er stadig mindre tabubelagt? Hva gjør pornoen med ung og voksen seksualitet? Og hvordan stiller moderne feminisme seg til porno?

Vi har invitert et panel bestående av journalist Hanne Linn Skogvang, redaktør Nils August Andresen og førsteamanuensis Agnes Bolsø til samtale.

 

Ole Hallesby og helvetestalen

$
0
0
Svein-Tindberg

torsdag 31. mars 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Predikant Ole Hallesbys var for mange mellomkrigstidens mørkemann. Det var Hallesby som anmeldte Arnulf Øverland for blasfemi i 1933 og hans flammende tale om helvete vekket voldsom debatt da den ble sendt i radio i 1953.

Skuespiller Svein Tindberg vil framføre Den nye moral fra 1931, Hallesbys store oppgjør med psykoanalysen, den moderne litteratur og kommunismen samt, radiotalen som startet helvetesdebatten.

Svein Tindberg er skuespiller. Han har framført Markusevangeliet og Apostlenes gjerninger og har nylig spilt hovedrollen i Brand.

I programserien Som sagt holder skuespillere kjente taler fra norsk kultur- og samfunnshistorie. Takk til Litteraturhuset i Oslo som lar oss gjennomføre programrekken som de har etablert.

Ole Hallesby

Dette skjer i uke 40 (Høstferien)

$
0
0
AlexTrolleBook-e1441537248145

Rybak og Storhøi: Trolle og den magiske fela

Alexander Rybak debuterer som barnebokforfatter og tar med seg Trolle og den magiske fela til Litteraturhuset Fredrikstad. Med seg har han Dennis Storhøi og sjarmerende småtroll.

lørdag 26. september

Klokken: 13.00

Les mer

Billetter


artistsbook

Bokworkshop: Lag noe du aldri har sett før!

Finne på noe gøy i høstferien? Bli med på visuell workshop med kunstner og designer Hans Gerhard Meier. Artist’s books handler om å lage noe helt eget, noe ingen har sett før, noe skikkelig kult du kan holde i hånda til slutt. Kunstner og designer Hans Gerhard Meier står klar med all verdens materialer og teknikker, dere jobber digitalt og for hånd.

mandag 28. september

Klokken: 10.00

Les mer

Billetter


games

Brettspillkveld!

Vil du spille Risk, Monopol, Stigespill eller Kampen om Fredriksten? Bli med inn i en brettspillverden av diplomati, forsvunnede diamanter, riddere og monstre. Ta med ditt eget spill eller lån av oss – og spill med kjente og ukjente!

tirsdag 29. september

Klokken: 19.00

Les mer


Helle-Helle2

Helle Helle og Trude Marstein

To av Nordens fremste samtidsforfattere, Helle Helle og Trude Marstein, inntar gjestestolene og snakker om skrivearbeidet, og om å utforske eksistensielle spørsmål i tilsynelatende hverdagslige situasjoner. Danske Helle ble tidligere i år nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Hvis du vil. Kritikerroste Marstein er hennes norske oversetter. Vi ser fram til å møte de to i samtale med Kjell Jørgen Holbye.

onsdag 30. september

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


pantarei_4988

TILT – dans, dans, dans gjennom huset

Hva tror du egentlig dans er? Møt fem skikkelig gode utøvere som tar deg med på en leken tur gjennom hele Litteraturhuset. Danserne byr på akrobatisk utfoldelse og en fascinerende vandreforestilling gjennom ulike dansestiler – og du kan selv være med på å bestemme hva utøverne skal gjøre!

torsdag 01. oktober

Klokken: 14.00

Les mer


hverdagsbyen

Pecha Kucha

Arrangementet er avlyst. Ny dato settes. Følg med på våre nettsider for info. 

torsdag 01. oktober

Klokken: 19.00

Les mer


Dette skjer i uke 41

$
0
0
Birkebeinerne_på_Ski_over_Fjeldet_med_Kongsbarnet_(cropped)

Inga fra Varteig og Håkon Håkonsson

Det er borgerkrigstid i Norge da Inga trer inn i historien, like etter år 1200. Ungjenta fra Varteig føder kongssønnen Håkon, og må flykte nordover, truet av baglerne. To birkebeinere bærer gutten over fjellet fra Ringsaker til Østerdalen. Men Ingas kamp for sønnens liv og kongsrett stopper ikke der.

mandag 05. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


0009052

PREMIERE OG BOKLANSERING: Sannes & Ødegaards astroshow «Out of Space»

Premiere på flunkende nytt astroshow! Science fiction-forfatter Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard presenterer siste utforskning av Pluto og andre mystiske objekter ytterst i Solsystemet, de mest interessante exoplanetene som er funnet hittil, sorte hull, gammaglimt, exomåner og exokometer.

tirsdag 06. oktober

Klokken: 18.00

Les mer

Billetter


Downton-Abbey-bilde

Downton Abbey

Takket være Downton Abbey og andre engelske produksjoner har mange av oss et sterkt forhold til britisk litteratur, kultur og humor, natur, historie og samfunnsliv. Mens vi  venter på  sjette sesong av Downton Abbey skal vi få et innblikk i det litterære og kulturelle England, fra Jane Austin litterære univers, via Vilhelm Erobreren og til Agatha Christies Mrs. Marple.

tirsdag 06. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


timthumb

INTERCITY skinne for skinne

Utbygging av dobbeltspor og flytting av jernbanestasjonen vil påvirke Fredrikstad som destinasjon, men også som bysentrum – både under bygging og når prosjektet er ferdig. Reisetiden mellom Oslo og Fredrikstad er anslått til 47 minutter, og det blir mulig med inntil fire avganger i timen mellom Oslo og Fredrikstad.

onsdag 07. oktober

Klokken: 08.00

Les mer


Marta Norheim - foto Leif Ekle NRK

Kritikk, takk

«Morsommere enn Nytt på nytt, jo!», mente en av vårens begeistrede gjester. Med Kritikk, takk kan publikum vente seg forrykende samtaler om den aller nyeste litteraturen. Tre profesjonelle lesere treffes for å diskutere tre ferske bokutgivelser. Til høstens første møte har fast leder av panelet, litteraturkritiker Bernhard Ellefsen, invitert Marta Norheim og Alf Ketil Walgermo

onsdag 07. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


Russetreffet 2015

Høstkonsert med Trygve Skaug

Sjarmerende høstkveldskonsert med Trygve Skaug, mannen bak radiotraverne i bandet StMorritz. Velkommen til en koselig og lun konsertopplevelse med kjente og ukjente sanger, dikt og varme historier.

torsdag 08. oktober

Klokken: 20.00

Les mer

Billetter


Heksedans.Pernille Heckmann, Aina B. Gundersen og Martine Bakken Lundberg.

UTSATT PÅ GRUNN AV SYKDOM: Heksejakt

Forestillingen er utsatt. Ny dato kommer! De som har kjøpt billetter kan bruke disse billettene på ny dato. Om det ikke skulle passe får du billettene refundert.  Følg med for informasjon. 

fredag 09. oktober

Klokken: 20.00

Les mer


Dette skjer i uke 42

$
0
0
oFB.2011-00023

Katti Anker Møller - liv og virke

Heldagsseminar om Katti Anker Møller, kvinnesaksforkjemper og sosial- og helsepolitiker. Vi får høre om hennes politiske og private liv, den heftige striden med Sigrid Undset og om tilknytningen til Østfold. 

lørdag 10. oktober

Klokken: 10.30

Les mer


barn_ingen_adgang-1024x576

Barn ingen adgang!

Programlederne fra NRK Super, Selda Ekiz, Håvard Paulsen og Per Kristian Grytdal har valgt ut 15 av de kuleste, feteste og morsomste eksperimentene sine. Hva skjer når du putter Mentos-pastiller i en flaske Cola, og hva er egentlig lyd? Boka de gir ut er full av eksperimenter og partytriks som du kan gjøre hjemme, og denne lørdagen skal de gjøre flere av dem på Litteraturhuset. Finn frem vernebrillene og kom!

lørdag 10. oktober

Klokken: 13.00

Les mer

Billetter


sek-person-scid-1308

Erlend Loe og Stine Pilgaard

Få med deg høstens livligste samtale! Med debutboka Min mor sier høstet Stine Pilgaard strålende kritikker og ble utpekt som en original ny stemme i dansk litteratur. I fjor ble romanen oversatt til norsk av Erlend Loe.

tirsdag 13. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


torill stokkan

Gå deg selv i møte

Vi kjenner og bruker begrepet «å gå det av seg», og ofte ligger det en gammel erfart visdom i slike begreper. Torill Stokkan har gått (og går fortsatt), ikke bare fysisk i og til naturen, men også til filosofien, litteraturen, musikken og kunsten. Her har hun funnet trøst og styrke til å gå videre etter store tap, savn og dyp sorg.

tirsdag 13. oktober

Klokken: 19.00

Les mer


IMG_7227

Brenner & bøkene

Hans Olav Brenner inviterer til litterære samtaler med noen av høstens viktigste forfattere. Kveldens gjester er Erica Jong (Jeg tør ikke dø) og Kristina Sandberg (Å føde et barn) og Edouard Louis (Farvel til Eddy Bellegueule), Mímir Kristjánsson (Frihet, likhet, Island). 

onsdag 14. oktober

Klokken: 19.00

Les mer


cover

Presten og ateisten

Kan ateister ha religiøse opplevelser? Hva skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg? Presten Aarebrot og ateisten Søderlind er kompiser og har mye til felles i livet, men har forskjellig livssyn. Gjennom brevveksling og samtaler blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på.

onsdag 14. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


Erica-Jong-photo_0

Møt Erica Jong!

Erica Jong er i Norge i forbindelse med lanseringen av sin nye bok Jeg tør ikke dø, og vi inviterer til Meet and Greet med salg og signering. 

onsdag 14. oktober

Klokken: 22.00

Les mer


Inge Eidsvaag

AVLYST: Inge Eidsvåg - Underveis

AVLSYT.

torsdag 15. oktober

Klokken: 19.00

Les mer


kraftwerk

MAN/MACHINE/MUSIC (English version)

On October 17th, the prestigious Litteraturhuset Fredrikstad will host a special exploration and celebration of the pioneering German electronic band Kraftwerk with Torgrim Eggen, Apoptygma Berzerk and Halvor Bodin.  Acclaimed author and music journalist Torgrim Eggen will present a lecture on Kraftwerk and their influence on music, art, and culture. Combining visuals, interviews, and stories, Eggen will guide the audience through the creation of the singular electronica powerhouse of Kraftwerk and the band's impact on the past, present, and beyond.

lørdag 17. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


kraftwerk

MENNESKE/MASKIN/MUSIKK

En helaften i elektronikaens navn. Foredrag om Kraftwerk av Torgrim Eggen og ekslusiv intimkonsert med Apoptygma Berzerk med visuell design av Halvor Bodin.

lørdag 17. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter



Presten og ateisten

$
0
0
cover

onsdag 14. oktober 2015
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Humanetisk Forbund Fredrikstad/Fredrikstad Kirkeakademi og Litteraturhuset Fredrikstad

Kan ateister ha religiøse opplevelser? Hva skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg? Presten Aarebrot og ateisten Søderlind er kompiser og har mye til felles i livet, men har forskjellig livssyn. Gjennom brevveksling og samtaler blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på.

Vi får lese om en prest som har hatet Gud og en ateist som egentlig synes det kunne vært litt ålreit å tro.

Stian Kilde Aarebrot er kristen. Han er prest og daglig leder av nettverket Substans. Didrik Søderlind er ateist. Han er rådgiver i Human-Etisk Forbund og redaktør av tidsskriftet Humanist.

Intervjuer Erling Omvik

prestateist

 

Møt Erica Jong!

$
0
0
Erica-Jong-photo_0

onsdag 14. oktober 2015
Klokken : 22:00 - 23:00

Pris: Påmelding: sarah@juritzen.no
Sal: Thygesen
Arrangør: Juritzen Forlag

Erica Jong er i Norge i forbindelse med lanseringen av sin nye bok Jeg tør ikke dø, og vi inviterer til Meet and Greet med salg og signering. 

Erica Jong fikk sitt store gjennombrudd med den halvt selvbiografiske «Jeg tør ikke fly» fra  1973. Boka skapte debatt og engasjement, og har solgt i over 27 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Jeg tør ikke dø er en frittstående oppfølger til Jeg tør ikke fly. Jongs nye bok har allerede mottatt strålende kritikker i USA. Blant dem som elsker hennes nye bok er Woody Allen.

Du møter hennes i Thygesen etter innspillingen av Brenner & Bøkene.

Påmelding: sarah@juritzen.no

Dette skjer i uke 43

$
0
0
Lille Helvete

Fra øksedrapene i Lille Helvete til Orderud gård

Tore Sandberg snakker om våre store kriminalsaker.  De overgår de mest spektakulære kriminalromaner, og bøkene som skrives om sakene er full av etiske dilemmaer. Nå inviterer vi til en kveld viet fortellingene om virkelighetens mord og mysterier og problemstillingene knyttet til disse.

mandag 19. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


Kaare Willoch

Kåre Willoch - politiske erindringer

Kåre Willoch er Norges fremste konservative politiker etter andre verdenskrig. Fra 1981 ledet han den første rene høyreregjeringen siden 1928. Som statsminister initierte han en politikk som på en rekke områder førte til varige forandringer av det norske samfunnet.

tirsdag 20. oktober

Klokken: 19.00

Les mer

Billetter


RUSSIA-POLITICS-PUTIN

Russland – historien, kulturen og Putin

Russlands annektering av Krim og den russiskstøttet borgerkrigen i Ukraina har gjort sikkerhetssituasjonen i Europa mindre stabil. Internt i Russland blir politisk protest i økende grad møtt med undertrykkelse. Menneskerettighetsforkjempere og journalister forfølges og utsettes for overgrep. Samtidig er Putin regime populært og har vært omgitt av en aura av legitimitet helt siden han ble valgt til president for første gang i år 2000.

lørdag 24. oktober

Klokken: 13.00

Les mer

Billetter


Den ensomme pasient

$
0
0
Foldede hender_COLOURBOX3290096

mandag 23. november 2015
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: Gratis
Sal: Thygesen
Arrangør: Høgskolen i Østfold

Foredraget retter oppmerksomheten på pasienter i hjemmesykepleien som opplever å være ensomme, samt de forhold som er med på å forsterke denne følelsen og de utfordringer dette medfører for ansatte i helsetjenesten.

Mennesket er et sosialt vesen og har behov for å være del av et fellesskap. I fellesskapet finner man fortrolighet, støtte og muligheter til å utvikle seg. Samtidig vet vi at det finnes mennesker som i liten grad har kontakt med familie eller venner og av den grunn opplever ensomhet. Denne opplevelsen øker med alderen og når helsen begynner å svikte. Av den grunn finnes det flere ensomme blant de som mottar hjemmesykepleien enn ellers i befolkningen.

Vårt foredrag tar utgangspunkt i to studier blant pasienter som mottar hjemmesykepleie og retter oppmerksomheten på de som har svart at de ofte eller alltid opplever ensomhet. Etter en kort avklaring av hva som kjennetegner fenomenet «ensomhet» vil vi presentere forhold som kan være med på å forklare pasienters opplevelse av ensomhet. I tillegg vil vi rette oppmerksomheten på hvordan kvaliteten på tjenesten kan være med på å påvirke opplevelsen og de utfordringer ansatte i hjemmesykepleien møter hos «den ensomme pasient».

Foredragsholdere:

249187_3029692678412_1999552615_nVigdis Abrahamsen Grøndahl arbeider som førsteamanuensis ved HiØ og underviser ved sykepleierutdanningen. Hennes undervisningstema og hovedforskningsområde er kvalitet i helsetjenesten.

 

 

 

 

 JorgKirchoff654Jörg W. Kirchhoff arbeider som førsteamanuensis ved Avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Østfold. Han har bakgrunn som sykepleier, spesialsykepleier i anestesi, sosiolog ved UiO og doktorgrad fra Institutt for Arbeidsvitenskap, Karlstad Universitet.

 

 

 

 

Kirsti-Lauvli-AndersenKirsti Lauvli Andersen arbeider som førstelektor ved Avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Østfold. Andersen undervisning innenfor emnene pasientundervisning, forskningsmetode, og praktiske prosedyrer i sykepleie.

Fredrikstad Storband – en hyllest til James Bond

$
0
0
FSB James Bond 5

lørdag 7. november 2015
Klokken : 21:00 - 23:00

Pris: 250
Sal: Egalia
Arrangør: Fredrikstad Storband

James Bond-filmene er ikke bare en legendarisk serie i filmhistorien. Tittellåtene fra filmene er en gullrekke i seg selv, og de aller fleste lever sitt eget liv som klassikere. Goldfinger, Live and let die, For your eyes only… Å få skrive eller fremføre en Bond-låt har skyhøy status.

Bli med på en storslagen kavalkade gjennom de mest kjente Bond-slagerne. Med seg på scenen har de vokalistene Julie Dahle Aagård (nominert til Spellemannprisen i 2010 i kategorien «Årets kvinnelige artist») og Fredrikstads egen Pål Johannessen. Det hele under kyndig ledelse av Fredrikstad Storbands musikalske leder Frank Brodahl.

 

Viewing all 770 articles
Browse latest View live